Antoinette, Poliklinieksecretaresse en medisch assistent Maxima Oncologisch Centrum (MOC)

Antoinette Intven
Naam Polikliniek:
Maxima Oncologisch Centrum (MOC)
Naam medewerker: Antoinette Intven

Het team: 19 secretaresses – 18 verpleegkundig specialisten waarvan 3 in opleiding – 13 verpleegkundigen waarvan 11 oncologie verpleegkundigen – 3 afdelingsassistenten – 4 research verpleegkundige – 1 researchmedewerker – 3 stafleden – 4 oncologen – 3 hematologen – 1 maatschappelijk werker – 1 afdelingshoofd

Ook artsen vanuit andere specialismes zoals urologie, neurologie, MDL, longziekten, endocrinologie hebben een spreekuur bij het MOC. We hebben poliklinieken op onze locatie in Veldhoven en in Eindhoven.

De patiënten: Het MOC is een oncologie, hematologie en hemostase centrum. We zien oncologische patiënten en daarnaast ook patiënten met aandoeningen op gebied van bloedstolling en de bloedvaten (hemostase)

Belangrijkste werkzaamheden: Voorbereiden van de spreekuren en nakijken of alle opgevraagde informatie binnen is. Als dat niet zo is, zorg je ervoor dat alle informatie alsnog op tijd bij de arts aanwezig is – te woord staan van patiënten aan de telefoon. Je beoordeelt of de patiënt gelijk moet worden doorverbonden met bijvoorbeeld de verpleegkundig specialist, een afspraak moet maken voor dezelfde dag of zelf de patiënt verder kan helpen. – ondersteunen spreekuur aan de balie – afspraken inplannen – voorbereiden en uitwerken van Multi Disciplinair Overleg (MDO) – agenda beheer van de oncologen en hematologen – wachtlijsten van de diverse zorgpaden bijhouden – voorbereiden en notuleren van tumorwerkgroepen.

Werkzaamheden van de medisch assistent: Ondersteunen op de oncologische dagbehandeling bij beenmergpuncties – controles uitvoeren bij bloedtransfusies – zelfstandig uitvoeren van aderlatingen – vitamine B12 injecties zetten – infusen verwijderen van niet oncologische behandelingen.

Sfeer op de afdeling: Er heerst een gezellige sfeer bij het MOC. Als team met diverse disciplines werken we nauw samen om tot goede zorg voor de patiënt te komen. Artsen en verpleegkundigen zijn makkelijk benaderbaar. Als secretaresses is het hard werken, maar we hebben gelukkig ook tijd om het gezellig met elkaar te hebben. We zijn altijd bereid om elkaar te helpen.

Werkdruk: Soms hebben de oncologen, hematologen, urologen, longartsen en neurologen tegelijkertijd spreekuur. Uit deze spreekuren kunnen veel orders komen die meteen opgepakt moeten worden. Dat kan wel druk zijn. Je doet nooit een hele dag hetzelfde. We wisselen de werkzaamheden op een dag af. In de ochtend zit je bijvoorbeeld aan de telefoon en in de middag draai je spreekuur aan de balie of ben je ingepland bij het notuleren tijdens een MDO. Hierdoor wordt de werkdruk goed verdeeld.

Bijzonderheden: Vier jaar geleden ben ik op deze poli komen werken. Ik heb de mogelijkheid gekregen om de opleiding van doktersassistente te volgen. Deze heb ik in juni 2023 met goed resultaat afgesloten. Naast secretaresse werk ik nu ook als medisch assistent en ondersteun op de oncologische dagbehandeling.

Ik werk graag op deze poli omdat
ik een heel afwisselende baan in een gezellig team heb. Iedere dag ga ik weer met plezier naar mijn werk, niet één dag is hetzelfde. Ook zijn er volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

Meer informatie

Ben je ook benieuwd naar andere poliklinieken? Bekijk onze pagina over het werken op de poliklinieken.