Sandra, Medisch assistent KNO

Medisch assistent KNO

Naam polikliniek: Keel- Neus- en Oorheelkunde (KNO)
Naam medewerker: Sandra van der Zanden

Het team: 15 medisch assistentes – 5 KNO-artsen – 1 physician assistant.

De patiënten: een brede groep patiënten van alle leeftijden. Het ene moment zien we een baby van nog geen week oud en vervolgens verwelkomen wij een patiënt van 98 jaar. De verdeling tussen kinderen en volwassenen is ongeveer 50/50. Ook de aandoeningen zijn heel divers: van keelamandelen, chronische verkoudheid, allergieën, snurken en heesheid tot aan oorsuizen en andere gehoorproblemen.

Belangrijkste werkzaamheden: voorbereiden en ondersteunen van het spreekuur – informeren van patiënten over onderzoeken en ingrepen – verrichten van onderzoeken zoals het afnemen van een allergietest – verwijderen van neustampons en hechtingen – afnemen van gehoortesten – assisteren van een KNO-arts bij poliklinische ingrepen zoals het behandelen van een acute bloedneus, behandelen neusfractuur, verwijderen van huidtumoren, verrichten van slikscopie en slaapscopie – administratieve werkzaamheden aan de balie en in de backoffice.

Sfeer op de afdeling: het is een dynamische en vooral heel gezellige afdeling waar iedereen voor elkaar klaar staat. Wij vinden het belangrijk om werk af te wisselen met teambuilding. Wij hebben scholingsdagen en gezellige teamuitjes.

Werkdruk: het is belangrijk om prioriteiten te stellen in een hectische omgeving. Als dat lukt,  is de werkdruk goed te doen.

Bijzonderheden: naast de allround taken is het ook mogelijk om binnen de polikliniek een eigen aandachtsgebied te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan instrumentenbeheer, audiometrie, personeelsplanningen, Veilig Incidenten Melden (VIM) meldingen en infectiepreventie.

Ik werk graag op deze poli omdat: er veel diversiteit in de patiëntenpopulatie en de werkzaamheden is. De dynamiek op de afdeling met de afwisseling en uitdagingen spreekt mij erg aan. Zo assisteer je in de ochtend de arts bij het spreekuur en neem je in de middag gehoortesten af bij patiënten in de audiocabine. Of assisteer je het ene moment bij het klieven van een tongriempje bij een baby en assisteer je een kwartier later de arts op de behandelkamer bij een behandeling van een patiënt met een flinke bloedneus. Kortom, heel veel diversiteit in taken en patiënten.

Meer informatie

Ben je ook benieuwd naar andere poliklinieken? Bekijk onze pagina over het werken op de poliklinieken.