Werken bij de poliklinieken

Iedere polikliniek is weer anders en toch ook weer niet. Voor alle poliklinieken geldt dat er medewerkers werken die de patiënt op de eerste plaats zetten. Met hun klantvriendelijke houding helpen zij de patiënten in vaak spannende tijden. Ze proberen onder andere de afspraken van de patiënten zo optimaal mogelijk in te plannen. Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale middelen, denk aan het online patiëntendossier maar ook de digitale aanmeldzuilen. Door deze veranderingen, verandert ook het werk op de polikliniek. Naast de patiëntgerichtheid worden digitale vaardigheden steeds belangrijker, zelfs onmisbaar.

De toekomst brengt meer veranderingen met zich mee. Zo werken we aan de polikliniek van de toekomst, waarbij gekeken wordt welke afspraken online kunnen plaats vinden. Ook zetten we de eerste stap richting een centraal Klant Contact Centrum. We weten niet precies hoe de toekomst eruit gaat zien maar een ding is zeker; de poliklinieken van MMC blijven ontwikkelen, om de zorg voor onze regio zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen leveren.

Van het bedrijfsleven naar de zorg: de overstap en ervaringen van Maut

Maut werkt sinds september 2019 bij MMC als poliklinieksecretaresse op de afdeling interne geneeskunde. Nadat Maut jarenlang in de bank- en verzekeringssector werkte, gooide ze in 2019 het roer om en solliciteerde bij MMC. Wij vroegen haar hoe zij de overstap ervaren heeft.poliklinieksecretaresse-interne-geneeskunde-mmc

Poliklinieksecretaresses en assistenten – overeenkomsten en verschillen

Op onze poliklinieken zijn secretaresses en assistenten (polikliniekassistenten en medisch assistenten) werkzaam. Functies die veel op elkaar lijken maar ook verschillend zijn. Soms best verwarrend, als je er niet in thuis bent. Antoinette Intven werkt sinds 2019 op het Maxima Oncologisch Centrum (MOC), eerst als poliklinieksecretaresse en vanaf juni dit jaar als medisch assistent. Wij hebben haar gevraagd om te vertellen over de overeenkomsten en de verschillen tussen deze functies.
Antoinette, poliklinieksecretaresse

Klantcontactcentrum

Wil jij patiënten te woord staan? En iets voor hen kunnen betekenen? Ontdek het werk als medewerker klantcontactcentrum (KCC). Esther werkt sinds oktober 2022 bij het KCC en vertelt er graag meer over.

KCC

Poliklinieken uitgelicht

Wist je dat wij meer dan 15 poliklinieken in MMC hebben? Zij hebben allemaal hun eigen specialisme, type patiënten, aandachtsgebieden en bijzonderheden. Medewerkers van de poliklinieken vertellen over het werk op hun polikliniek.

Medische psychologie

poliklinieksecretaresse-medische psychologie mmc
Wij zien verschillende soorten patiënten op onze polikliniek. Zowel kinderen met bijvoorbeeld prikangst, trauma na opname, moeite met eten of gedragsproblemen als volwassenen en ouderen met psychische en emotionele klachten. Denk hierbij aan verwerking van een gestelde diagnose, omgang of acceptatie van lichamelijke problemen of een lichamelijk ziekte.”
Miranda vertelt verder over haar werk op de polikliniek medische psychologie

Interne geneeskunde

Patricia - poliklinieksecretaresse interne geneeskunde
We hebben oog voor elkaar en werken vanuit positiviteit. We voelen ons als team samen verantwoordelijk om de patiënten en behandelaars te ondersteunen. Zo vallen we indien nodig voor elkaar in of nemen we waar. We hebben veel flexibiliteit in de planning van onze diensten. Dit omdat we een groot team hebben en we zelf de planning maken. We krijgen als secretaresses ruimte om mee te denken over ons werk, nu en in de toekomst. Dat maakt het voor mij extra leuk.”
Patricia vertelt verder over haar werk op de polikliniek interne geneeskunde

Urologie

poliklinieksecretaresse simone
“Urologie is een polikliniek waar altijd actie is. Er komt spoed vanuit de huisartsen of omdat patiënten zelf bellen. Per dag is de werkdruk verschillend, er is altijd wat te doen.”
Simone vertelt verder over haar werk op de polikliniek urologie

Maag-Darm-Lever en Endoscopie- en behandelafdeling

MDL en Endoscopie en behandelafdeling
“Na 17 jaar op deze poli werk ik hier nog altijd met veel plezier. Het aantal en type onderzoeken is veranderd, wat deze functie nog veelzijdiger maakt.”
Meta vertelt verder over haar werk op de polikliniek Maag-Darm-Lever en Endoscopie- en behandelafdeling

Keel- Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Medisch assistent KNO
“De dynamiek op de afdeling met de afwisseling en uitdagingen spreekt mij erg aan. Zo assisteer je in de ochtend de arts bij het spreekuur en neem je in de middag gehoortesten af bij patiënten in de audiocabine.”
Sandra vertelt verder over haar werk op de polikliniek KNO

Psychiatrie

Charlotte Schoofs
“Het geeft mij veel voldoening als je ziet dat patiënten met de juiste behandeling of diagnose weer met een glimlach door de gang lopen en met het nodige zelfvertrouwen de toekomst aangaan.”
Charlotte vertelt verder over haar werk op de polikliniek psychiatrie

Maxima Oncologisch Centrum (MOC)

Antoinette Intven
“Ook artsen vanuit andere specialismes zoals urologie, neurologie, MDL, longziekten, endocrinologie hebben een spreekuur bij het MOC.”
Antoinette vertelt verder over haar werk op het Maxima Oncologisch Centrum (MOC)

Centrum voor pijngeneeskunde

Dorine, medisch assistent
“Als medisch assistent neem ik intakes af met patiënten, assisteer ik de arts bij behandelingen, monitor ik de patiënt erna en heb ik ook mijn front- en backoffice werkzaamheden”
Dorine vertelt verder over haar werk op het centrum voor pijngeneeskunde

Kindergeneeskunde

Rian, poliklinieksecretaresse kindergeneeskunde
“Als secretaresse ondersteunen we de kinderarts tijdens het spreekuur, dit bestaat onder andere uit het wegen en meten van kinderen, bloeddruk meten en hartfilmpjes maken.”
Rian vertelt verder over haar werk op de polikliniek kindergeneeskunde

Interesse?

Reageer op onze vacature voor poliklinieksecretaresse.

Goed om te weten: wij werven alleen middels algemene vacatures voor de functies poliklinieksecretaresse, polikliniekassistent en medisch assistent. Heb je interesse in een specifieke polikliniek reageer dan ook op een van deze algemene vacatures en kom in contact met een van onze recruiters. Zij houden je daarna op de hoogte van de nieuwste vacature binnen MMC.

Meer informatie?

Recruiter voor de poliklinieksecretaresse

Conchita Velloso
werkenbij@mmc.nl
(040) 888 8980 of
06-13173836 (appen mag ook)

Ilse Houben

Recruiter voor de polikliniekassistenten en medisch assistenten

Ilse Houben
werkenbij@mmc.nl
(040) 888 8980 of
06-22935086 (appen mag ook)