Miranda, Poliklinieksecretaresse medische psychologie

poliklinieksecretaresse-medische psychologie mmcNaam polikliniek: Medische psychologie
Naam medewerker: Miranda Jonkers

Het team: 5 poliklinieksecretaresses (waarvan sommige op de polikliniek psychiatrie werken, daar werken we nauw mee samen) – 16 klinisch psychologen en GZ psychologen – 4 psychodiagnostische medewerkers – klinische psychologen en GZ psychologen in opleiding – 5 studenten

De patiënten: kinderen met bijvoorbeeld prikangst, trauma na opname, moeite met eten en gedragsproblemen. Volwassenen en ouderen met psychische en emotionele klachten. Denk hierbij aan verwerking van een gestelde diagnose, omgang of acceptatie van lichamelijke problemen of een lichamelijk ziekte.

Belangrijkste werkzaamheden: afspraken en behandeling inplannen voor patiënten bij de psycholoog of psychologisch medewerker – telefonisch contact met patiënten, externe zorginstellingen, specialisten en andere poliklinieken binnen MMC – inkomende mailtjes verwerken – voorbereiden van de spreekuren zoals de NICU-, hoofdpijn- geheugen-, ouderenpoli en het bariatrisch spreekuur – inscannen van onderzoeksuitslagen – het opvragen of verstrekken van medische gegevens – bewaken van de werkprocessen op de afdeling – notuleren van diverse overleggen.

Sfeer op de afdeling: er hangt een gemoedelijke sfeer binnen het team en de werksfeer is hierdoor heel prettig. Omdat we op beide locaties van MMC werkzaam zijn, werken we veel solistisch en onderhoud je vaak contact met je directe collega’s per telefoon. We zijn open naar elkaar en vinden eerlijkheid en flexibiliteit belangrijk. De psychologen zien het secretariaat als belangrijk en waardevol, je werkt veel met hen samen en je voelt hierdoor het gezamenlijke belang voor het leveren van goede patiëntenzorg.

Werkdruk: de werkdruk is wisselend. Aan het begin van de week is het drukker met telefoontjes. Omdat bijna alle psychologen die dagen werkzaam zijn, komen er meer opdrachten binnen op het secretariaat. Over het algemeen is het heel prettig werken. Als je goed het overzicht kunt bewaren en prioriteiten kunt stellen is de werkdruk goed te verdelen over de week. Je hebt zelf de regie over welke taken je wanneer doet.

Bijzonderheden: iedere poliklinieksecretaresse heeft naast de basistaken een eigen aandachtsgebied wat het werk afwisselend houdt. We werken veel samen met veel verschillende poliklinieken binnen het ziekenhuis. Bijvoorbeeld het plannen van het bariatrisch spreekuur(chirurgie), geheugenpoli en hoofdpijnpoli (neurologie), ouderenpoli (ouderengeneeskunde), PEP module (een groepsbijeenkomst voor cardiologie patiënten) en seksuologie.

Ik werk graag op deze poli omdat: het werk zeer afwisselend is, het enorm wordt gewaardeerd als je meedenkt met bijvoorbeeld verbeteringen in de werkprocessen. Er een hele fijne onderlinge sfeer is binnen het hele team waar iedereen zich verantwoordelijk voelt om alles zo goed mogelijk op te pakken voor patiënten en collega’s.

Meer informatie

Ben je ook benieuwd naar andere poliklinieken? Bekijk onze pagina over het werken op de poliklinieken.