Nienke, regieverpleegkundige interne geneeskunde

Nienke, regieverpleegkundige interne geneeskunde

Dit keer het moment van Nienke, sinds 2018 werkzaam in MMC als (regie)verpleegkundige

Nienke is begonnen op de afdeling Interne Geneeskunde/Nefrologie als mbo-verpleegkundige. Na een duale hbo-opleiding is ze doorgegroeid en werkzaam als regieverpleegkundige op dezelfde afdeling.

“Het leuke aan interne geneeskunde vind ik de complexiteit die de verschillende ziektebeelden hebben. Het klinisch redeneren en het draaien van projecten om de kwaliteit van zorg te verbeteren, vind ik leuk. Daarnaast vind ik het patiëntencontact erg belangrijk en probeer ik altijd nét iets meer te betekenen voor iemand.”

Wanneer Nienke aan een bijzonder moment denkt, is dat vaak het moment dat ze net iets meer voor een patiënt kan betekenen, ook al is het maar een klein gebaar.

“Patiënten liggen soms lang op onze afdeling. Vooral voor deze patiënten kan een klein gebaar heel groot zijn. Zo ook het moment met mijn patiënten Piet en Jan.
Piet en Jan lagen al een langere periode opgenomen op onze afdeling. De mannen hadden dingen met elkaar gemeen, zonder dat ze van elkaar wisten. Ze gingen achteruit in conditie en voelden zich door de opname in het ziekenhuis eenzaam.

Ik bracht ze naar de huiskamer; een plek op de afdeling waar patiënten samen kunnen eten of een spelletje doen. Vanwege een slikstoornis, hielp ik de mannen met het eten. In de huiskamer kwamen al snel de leuke verhalen over vroeger op tafel, ging de muziek aan en werden er grapjes gemaakt. Ik zag een grote lach op hun gezichten. Moe maar voldaan en met een goed gevulde buik, gingen ze terug naar hun kamers. Ze zwaaiden nog even naar elkaar en riepen; “Tot morgen hè Piet, dezelfde plek en tijd”. Waar Jan een traantje wegpinkte en zei “Dat ik op deze leeftijd nog vrienden kan maken, daarvan ben jij er ook een”.

Dit zijn precies de momenten waar ik het voor doe.”

Wil jij net als Nienke, samen met ons, ook bijzondere momenten creëren in Máxima MC? Bekijk hier onze actuele vacatures.