Kim, verpleegkundige Interne geneeskunde.

Kim, verpleegkundige Interne geneeskunde.

“Zo iets kleins, betekende op dat moment zo iets groots.”

Regelmatig vragen we een MMC’er naar een bijzonder moment in het werk. Welke ervaring in Máxima MC is diegene het meest bijgebleven? Dit keer hét moment van: Kim Wassenaar, sinds 2020 werkzaam in MMC als verpleegkundige Interne geneeskunde.

“Al enige tijd was een vrouwelijke patiënt bij ons opgenomen. Tijdens mijn avonddienst op
4 december vertelde zij hoe vervelend ze het vond dat ze tijdens de feestdagen in het ziekenhuis lag. Zij genoot altijd enorm van de feestdagen en alle bijkomende activiteiten. Dat verhaal raakte me.

Om haar een beetje op te vrolijken besloot ik om mijn functie als verpleegkundige even ‘om te ruilen’ voor hulpsinterklaas. Ik vroeg aan Jasmine, een student van de afdeling, of zij mij kon helpen met het schrijven van een persoonlijk sinterklaasgedicht voor deze mevrouw. Tijdens haar slaap heb ik het gedicht in haar schoen gestopt.

Toen ik haar na een aantal dagen weer zag vroeg ik of Sinterklaas langs geweest was en of ze een gedicht had gekregen. Op dat moment viel het kwartje. Ze vroeg opgewekt, maar ook met emotie of ik dit had gedaan. Toen ik ja knikte kreeg ik een grote omhelzing. Ze zei dat ze het gedicht met tranen in haar ogen had gelezen. Zo iets kleins betekende op dat moment zo iets groots!”

Wil jij net als Kim, samen met ons, ook bijzondere momenten creëren in Máxima MC? Bekijk hier onze actuele vacatures.