Brigitte, cateringmedewerker

Brigitte, cateringmedewerker

“Er zijn verschillende bijzondere momenten die mij bijgebleven zijn. Zoals die keer dat Koningin Máxima een bezoek bracht aan ons ziekenhuis, wij de bijeenkomst verzorgden en ik haar mocht ontmoeten. Maar ook een bruiloft voor een ongeneeslijk zieke patiënt met lymfklierkanker. En de verandering van ons werk in de coronaperiode.”

Tijdens corona vervielen ineens al onze catering-aanvragen. Dat was voor ons wel even wennen. Maar al snel kregen we diverse opdrachten vanuit MMC. We mochten de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en OK van gezonde snacks en maaltijden voorzien. Ook voor de verpleegafdelingen zorgden we een tijd lang voor gezonde snacks en iets lekkers bij de koffie.
Daarnaast mochten we ook al het personeel verwennen met diverse initiatieven bedacht door MMC. Wij zorgden ervoor dat alles uitgevoerd werd en op tijd klaarstond. Het gaf een goed gevoel, dat we op deze manier iets konden betekenen voor alle hardwerkende collega’s.

Inmiddels ben ik al een tijd werkzaam bij MMC en dat begon allemaal met een open sollicitatie. Ik werkte al in de horeca maar ik wilde graag iets anders doen. De nachtelijke uren werden mij toch te veel en het leek mij leuk om in het ziekenhuis te werken. Mijn open sollicitatie kwam precies op het juiste moment, want er was een vacature vrij.

Het leuke aan mijn werk is dat het zo afwisselend en flexibel is. Nu bereid ik met name de catering voor partijen en bijeenkomsten voor maar hiervoor deed ik verschillende andere werkzaamheden. Eerst liep ik koffierondes in het restaurant en hielp ik met de afwas. Tegenwoordig help ik ook met ontwikkelingen en hoe we ons assortiment steeds kunnen vernieuwen.

Door de variatie in mijn werk, blijft het ook uitdagend voor mij. We krijgen allerlei soorten aanvragen binnen; van het verzorgen van belegde broodjes voor een lunch, de catering voor recepties en kerstborrels tot de verzorging van het eten voor het personeelsrestaurant in samenwerking met de koks. Ons werk wordt altijd erg gewaardeerd, daarom doe ik het altijd met veel plezier. Het is hard werken op z’n tijd maar lekker eten en drinken, verbindt mensen en dat maakt het zo leuk.

Wil jij net als Brigitte, samen met ons, ook bijzondere momenten creëren in Máxima MC? Bekijk hier onze actuele vacatures.