Marleen, apothekersassistente

Marleen, apothekersassistente

“Ik vind het leuk om bij MMC te werken; ik voel me hier thuis.”

Regelmatig vragen we een MMC’er naar een bijzonder moment in het werk. Welke ervaring in Máxima MC is diegene het meest bijgebleven? Dit keer hét moment van: Marleen Rovers, sinds 2009 werkzaam in MMC als apothekersassistente.

“Er zijn veel bijzondere momenten geweest in de jaren dat ik als apothekersassistente in MMC werk. Vooral de momenten dat we de verpleging ondersteunen in stressvolle situaties in de depotheek bij het Vrouw Moeder Kind-centrum vind ik bijzonder. Doordat wij het gereedmaken van geneesmiddelen voor gebruik (VTGM) van de verpleging overnemen, hebben de verpleegkundigen meer tijd om andere dingen te doen voor de patiënt. Ik ervaar altijd veel dankbaarheid vanuit de verpleegkundigen, wanneer er weer zo’n moment voorkomt.

Deze momenten blijven mij bij omdat ik dan besef dat we met een team veel voor elkaar kan krijgen. En dat je als ondersteunend personeel ook je steentje hieraan kan bijdragen.

Op 1 mei 2009 ben ik bij MMC in dienst gekomen als apothekersassistente en doe dit werk nu al 14 jaar met veel plezier. In het begin deed ik bijna al het assistentie-werk. Door uitbreiding van de taken in de apotheek, heb ik ervoor gekozen om me voornamelijk bezig te houden met VTGM. Dit doen we op de depotheken maar ook in de cleanroom van de ziekenhuisapotheek.

De uitdagingen die we als team hebben is dat de werkdruk best hoog ligt op sommige momenten. Mijn rol hierin is, om samen met mijn collega’s het werk aan het einde van de dag toch af te krijgen en dat op een fijne en professionele manier.

Op onze afdeling ondersteunen we voornamelijk de verpleging, door de VTGM-handelingen over te nemen en de opname- en ontslaggesprekken te voeren met patiënten. Daarnaast controleren we de medicatie opdrachten en zorgen we dat alle medicatie op de juiste plek terechtkomt. We hebben een groot en gezellig team. Door de combinatie van verschillende kwaliteiten, krijgen we veel gedaan. We hebben plezier met elkaar, waardoor het werk ook leuker wordt. Ik vind het leuk om bij MMC te werken; ik voel me hier thuis. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s en werk dan ook graag met ze samen.

Door de veelzijdigheid van het team en dat iedereen zichzelf mag zijn, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in mijn werk, maar ook persoonlijk.

Wil jij net als Marleen, samen met ons, ook bijzondere momenten creëren in Máxima MC? Bekijk hier onze actuele vacatures.