Rian, (coördinerend) poliklinieksecretaresse kindergeneeskunde

Rian, (coördinerend) poliklinieksecretaresse kindergeneeskunde

Regelmatig vragen we een MMC’er naar een bijzonder moment in het werk. Welke ervaring in Máxima MC is diegene het meest bijgebleven? Dit keer hét moment van: Rian, sinds 2003 in dienst als (coördinerend) poliklinieksecretaresse op de polikliniek kindergeneeskunde.

“Er zijn meerdere momenten geweest in al die jaren dat ik werkzaam ben op deze polikliniek. Wat ik bijzonder blijf vinden, is dat we kinderen tijdens hun jeugd regelmatig zien. Je bouwt een band op met zowel de kinderen als de ouders.

Laatst werd ik gebeld door de moeder van een oud-patiënt. Haar dochter is ondertussen 23 jaar en kwam als 1-jarig kind al bij ons op de poli. Ze vond het altijd een feestje om naar het ziekenhuis te komen. Als zij binnenkwam, kreeg ik al een glimlach op mijn gezicht: daar is ze weer! We maakten dan een praatje aan de balie en ze vertelde hoe het met haar ging. Toen ze ouder werd, nam ze zelfs bij ieder bezoek een eigen gebakken cake mee. Deze was voor de kinderarts omdat ze die heel lief vond en uiteraard ook voor ons.

Ook met haar moeder heb ik in de loop van de jaren een band opgebouwd. Zelfs nu haar dochter niet meer onder behandeling van de kinderarts is belt ze me soms op om even te sparren over hoe ze iets het beste kan aanpakken. Dat vind ik het mooie aan dit werk: het bezoek aan het ziekenhuis voor onze patiëntjes en hun familie zo prettig mogelijk te maken. Dat wordt gewaardeerd en je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug!

Wil jij net als Rian, samen met ons, ook bijzondere momenten creëren in Máxima MC? Bekijk hier onze actuele vacatures. De zorg voor elkaar, daar word jij beter van.