Nicky, obstetrieverpleegkundige

Nicky, obstetrieverpleegkundige

Dit keer hét moment van: Nicky, sinds 2017 werkzaam bij Máxima MC op de kraamsuites/Obstetric High Care (OHC) en sinds 3 juni afgelopen jaar gediplomeerd obstetrieverpleegkundige.

“Het was een drukke dag op de kraamsuites en OHC, twee jaar geleden. De OHC belde om te vragen of ik een patiënt naar de OK kon brengen en kon bijstaan. Het bleek te gaan om een acute keizersnede omdat het CTG afwijkend was. Met weinig tijd om mij in te lezen, werd ik snel bijgepraat. De patiënte was nog geen 32 weken in verwachting van een tweeling. Haar vliezen waren gebroken en helaas was inmiddels duidelijk dat één kindje niet levensvatbaar was. Bovendien was haar partner nog onderweg, en zou hij niet op tijd zijn om de keizersnede bij te wonen. Een heftige situatie. Tijdens deze beladen ok, ben ik naast de patiënt gaan zitten. Ik vertelde haar steeds wat om haar heen gebeurde en probeerde haar gerust te stellen. Om de partner een kans te geven terug te kunnen kijken hoe zijn kinderen ter wereld kwamen, heb ik foto’s en video’s gemaakt.

Eén kindje heeft het, zoals we al wisten, niet gered. Het andere kindje gelukkig wel. Samen hebben ze nog bij moeder op de borst gelegen voordat het kindje naar de NICU ging.

Ik vond het heel bijzonder om zo dichtbij deze patiënt te staan en dit intense moment samen te doormaken. Een paar weken na de geboorte, kreeg ik een pakketje met chocoladerepen en een handgeschreven kaartje. Dat kaartje hangt nog altijd bij mij thuis op een mooi plekje.”

Wil jij net als Nicky, samen met ons, ook bijzondere momenten creëren in Máxima MC? Bekijk hier onze actuele vacatures. De zorg voor elkaar, daar word jij beter van.