9 september 2024

Eerste Team van BEAT sport bewust en verantwoord

Thijs Zonneveld doet een sportmedische keuring bij Máxima MC

Gezonde samenwerking met Máxima MC

Het Eerste Team van BEAT cycling club werkt sinds dit jaar samen met Máxima MC. “Onze gezondste samenwerking”, aldus Geert Broekhuizen, oprichter van BEAT. “Sinds dit jaar hebben we een samenwerking met Máxima MC voor de sportmedische onderzoeken en keuringen van het Eerste Team. Al onze renners zijn voorafgaand aan het seizoen al langs geweest voor een volledige check-up. Want we zijn zuinig op onze topsporters én onze clubleden. En wat belangrijk is voor onze topsporters is niet minder belangrijk voor onze fietsende community.”

Het Eerste Team van BEAT heeft het voorbeeld gegeven. 15 profrenners/rensters die de club vertegenwoordigen op het hoogste niveau in verschillende disciplines. Ook de Wereldkampioen baanwielrennen, Nederlands Kampioen strand én Nederlands Kampioen gravel zitten in het Eerste Team. Iedereen die van wielrennen houdt, kan overigens Renner worden bij BEAT. Je kunt je aansluiten bij 1.500 fanatieke wielrenners uit heel Nederland en Vlaanderen. Daar kun je nieuwe vrienden maken, leren hoe je beter kunt worden, meedoen aan social rides, trainingsritten en events.
Meer weten? Kijk op BEAT Cycling Club

Voor alle sporters

Of je nu een ervaren of beginnende sporter bent, een sportmedisch onderzoek helpt je om op een bewuste en verantwoorde manier te sporten en het beste uit jezelf te halen.

Een sportmedische keuring heb je ook nodig als je in het buitenland meedoet met een Granfondo, voor een duikbrevet of voor een zweefvliegbrevet. Meerdere sportbonden en (sport)opleidingen adviseren sporters of leerlingen een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren.

Luuk Walta, sportarts i.o. Máxima MC en BEAT onderschrijft het belang van check-up van harte: “Veel mensen geven veel geld uit aan dure fietsen en zijn zich eigenlijk niet bewust van wat sporten voor hen inhoudt en welke risico’s er zijn. Wanneer je als sporter je gezondheid serieus neemt, is het belangrijk om een keer onder de motorkap te laten kijken”.

Je vindt alle informatie over sportmedische onderzoeken en verplichte keuringen op onze website.