21 juni 2023

Nieuwe angiokamer in MMC draagt bij aan een betere behandeling

Opening angiokamer Máxima MC

De afdeling radiologie van Máxima MC werkt sinds kort met een nieuw ingerichte angiokamer. Het nieuw geplaatste Philips apparaat, het Azurion angiosysteem, is uitgerust met de nieuwste technieken voor beeld gestuurde behandelingen. Met de vernieuwde angiokamer is een toekomstbestendige omgeving gecreëerd waar patiënten kunnen profiteren van de nieuwste technologieën.

Het nieuwe apparaat biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde beeldkwaliteit, snellere procedures en minder stralingsbelasting. Naast de behandeling van bloedvaten biedt het nieuwe angiosysteem ook mogelijkheden voor beeld gestuurde oncologische ingrepen. Dit draagt bij aan een betere behandeling en het welzijn van de patiënten.

Voor de plaatsing van het nieuwe angiosysteem is de kamer verbouwd en speciaal ingericht om de complexe ingrepen goed uit te kunnen voeren. Er is meer ruimte beschikbaar, inclusief een aparte voorbereidingsruimte voor een optimale workflow. Camerabewaking en aparte faciliteiten zoals kleedruimtes en toiletten zorgen voor extra veiligheid en comfort. Deze verbeteringen zullen de wachttijden voor zowel patiënten als het behandelteam aanzienlijk verkort.