16 augustus 2024

Mini-symposium over aanvullende zorg bij kanker

Máxima MC organiseert op donderdag 19 september een mini-symposium over aanvullende zorg bij kanker. Ontdek hoe aanvullende zorg kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker.

Datum: Donderdag 19 september
Tijd: 18.30-21.30 uur
Locatie: Máxima MC, locatie Veldhoven, De Run 4600, auditorium

Als patiënt wil je graag zelf iets doen ter verlichting van klachten ter verbetering van gezondheid en kwaliteit van leven. Binnen het Máxima Oncologisch Centrum richten we ons niet alleen op de behandeling van kanker, maar helpen we ook om de behandeling beter te doorstaan. Wij richten ons op leefstijl en adviseren over het gebruik van aanvullende zorg naast oncologische behandelingen, op een veilige manier. Tijdens het symposium staan onderwerpen centraal die te maken hebben met aanvullende zorg bij kanker. Voorbeelden van aanvullende zorg zijn massage, voetreflex, acupunctuur en voedingssupplementen.

Dit symposium is voor iedereen toegankelijk patiënten hun naasten en zorgverleners. Een bijeenkomst waar het uitwisselen van informatie en het beantwoorden van vragen centraal staat.

Programma

  • Aanvullende zorg naast reguliere kankerbehandeling door:
    Dr. L. Simkens, oncoloog Máxima MC
    Mw. L. Sweegers, verpleegkundig specialist oncologie Máxima MC
  • Ervaring van een patiënt met aanvullende zorg
    interview met Dr. A. Vreugdenhil, oncoloog in Máxima MC
  • Acupunctuur ter ondersteuning van kankerbehandeling
    door I. Daniëls, acupuncturist

Aanmelden

Aanmelden kan via: stafmoc@mmc.nl.