17 oktober 2023

Knuffelhond Teddy op de Kinderafdeling

hulphond

Elke dinsdagochtend brengt begeleider Joop zijn lieve vriend Teddy, een hypoallergene labradoodle mee naar onze kinderafdeling. Teddy is niet zomaar een hond; hij is een speciale therapiehond die met zijn aanwezigheid onze kleine patiënten meer op hun gemak laat voelen. Zijn hypoallergene vacht zorgt er voor dat Teddy breed inzetbaar is, er is namelijk een verminderde kans op het krijgen van een allergische reactie.

Met zijn aaibare pluizige vacht maakt Teddy een wereld van verschil voor onze patiëntjes. Wanneer Joop en Teddy op de kinderafdeling zijn, gaan ze naar onze speelkamer. De kinderen kunnen dan zelf kiezen of ze Teddy willen ontmoeten. Voor de kinderen die hun kamer niet kunnen verlaten, gaan Joop en Teddy op bezoek. Er wordt een speciaal deken op bed gelegd, zodat Teddy op het bed kan liggen en de patiënt gezelschap kan houden.

Teddy en Joop hebben een uniek talent om te begrijpen wat een kind nodig heeft. Of het nu gaat om afleiding, ontspanning, of troost bieden, Teddy staat altijd paraat. Zijn aanwezigheid helpt niet alleen stress te verminderen, maar moedigt ook degenen aan die wat moeilijker contact maken. Het is prachtig om te zien hoe zelfs de meest terughoudende patiënten reageren op Teddy’s aanwezigheid.

Voordat Teddy het ziekenhuis bezoekt, wordt hij grondig verzorgd en na zijn bezoek zorgen we ervoor dat alles weer schoon is. Teddy zorgt voor zoveel vrolijkheid en wij geloven dat hij ook op meer plekken in ons ziekenhuis van onschatbare waarde kan zijn.