22 september 2020

Franniez Methode steunt chronisch zieke kinderen

Sinds kort is de kinderafdeling van Máxima MC gestart met de Franniez Methode. Chronisch zieke kinderen moeten vaak veel medische handelingen ondergaan. Dat is moeilijk, het heeft een grote impact en het went nooit. De Franniez Methode steunt hen hierbij.

Hoe werkt de Franniez Methode
Voor elke ingrijpende behandeling, maar ook voor een goede of een slechte dag krijgen ze een sticker met een geheel eigen betekenis. Die kunnen ze aan beide zijden van een Franniez-trede plakken. De treden plaatsen ze vervolgens op een speciale spiraal. Die laat zien wat het kind allemaal doorstaat en hoe stoer het is. Én de spiraal geeft houvast om ouders, broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes te vertellen over de behandelingen, hoeveel het er waren en wat ze inhielden.

Inmiddels hebben de eerste kinderen op de kinderafdeling hun Franniez spiraal gekregen. De reacties van de kinderen en de ouders zijn erg positief. Elke keer als er iets speelt rondom hun ziekte krijgen kinderen een trede met een bijbehorende sticker. Dit kan zijn op de kinderafdeling, de dagbehandeling en de poli kindergeneeskunde.