Regelen en beslissen tijdens de zwangerschap

Ga ik borstvoeding of flesvoeding geven? Hoe zit het met mijn zwangerschapsverlof? Het zijn enkele zaken die u voor de bevalling moet beslissen of regelen.

Vaccinaties

Zwangerschapsverklaring

Wanneer u in loondienst werkt en zwanger bent, heeft u recht op zwangerschapsverlof vanaf 34 weken zwangerschap. Bij uw werkgever levert u een zwangerschapsverklaring van de verloskundige of arts in. Daarop staat vermeld dat u zwanger bent en wanneer de baby verwacht wordt. Na de bevalling heeft u nog tien weken verlof. Ook zelfstandigen hebben recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van minimaal zestien weken; de regeling Zelfstandige en Zwanger (ZEZ).

Borstvoeding of flesvoeding

Tijdens uw zwangerschap kunt u zich oriënteren op welke voeding u de baby wilt geven: borst- of flesvoeding. Voordelen van borstvoeding zijn: het is de beste keuze voor uw kind (blijkt uit onderzoeken), het is altijd bij de hand en het heeft de juiste temperatuur.

Kraamzorg

Het is verstandig om uzelf vroeg in de zwangerschap in te schrijven bij een kraamcentrum, thuiszorg of particulier bureau. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren bij wie u kraamzorg kunt reserveren.

Kraambedcontrole

Het kraambed wordt doorgaans geheel of gedeeltelijk thuis doorgebracht. Voor medische controles is er de verloskundige bij u in de buurt. Neem tijdens uw zwangerschap contact op met hem of haar.

Achternaam erkennen

Ouders beslissen samen of het kindje de achternaam van de vader of de moeder krijgt. Die keuze is eenmalig en geldt ook voor alle volgende kinderen in het gezin. Deze keuze vindt plaats bij de erkenning. Het erkennen van uw baby gebeurt voor of na de geboorte, bij de gemeente waar u woont.