7 juni 2021

Fertiliteitscentrum MMC opnieuw beloond met Freya Pluim

freyapluim

Het Fertiliteitscentrum van Maxima MC heeft van patiëntenvereniging Freya opnieuw de Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitzorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek.

De toekenning van pluimen hangt samen met de Monitor Fertiliteitszorg van Freya. De beroepsgroepen ondersteunen dit initiatief en zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van de kwaliteitscriteria.

Pluim

Een ziekenhuis/kliniek ontvangt een Pluim als het voldoet aan een aantal kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Monitor Fertiliteitszorg

Met de introductie van de Monitor Fertiliteitszorg stelt Freya niet alleen de patiënt in de gelegenheid een bewuste keuze te maken, tegelijkertijd worden klinieken gestimuleerd de kwaliteit van de geleverde zorg te verbeteren. De Monitor Fertiliteitszorg biedt een overzicht van alle klinieken in Nederland die medische zorg bieden aan paren met een vruchtbaarheidsstoornis. Op basis van criteria die men zelf selecteert, wordt de patiënt een lijst geboden met ziekenhuizen waar men terecht kan.