15 oktober 2024

Dutch Design Week: praat mee over dilemma’s in de zorg

Hoe (ver)houden we ons tot gezondheid en zorg? Welke rollen spelen social media, influencers en de overvloed aan online informatie? Tijdens de Dutch Design Week (DDW) richten we de aandacht op prikkelende dilemma’s in een interactieve video-installatie genaamd ‘Caring is Sharing’. Kunstenaar Hendrik-Jan Grievink creëerde een ‘digitaal kringgesprek’ in samenwerking met Fontys Centre of Expertise Health en Máxima MC. Neemt u ook deel aan het gesprek over (uw) vertrouwen in informatie over gezondheid en zorg?

De installatie toont een doorlopende video waarin diverse personages hun dilemma’s over vertrouwen in communicatie rondom zorg en gezondheid delen. Centraal staat de invloed van social media en zorginfluencers. Personages (zoals een arts, een verpleegkundige, een patiënt maar ook een natuurgenezer) bespreken hoe zij omgaan met verkeerde of overvloedige informatie en wat dit betekent voor hun vertrouwen in de verschillende bronnen.

Bezoek onze installatie op de Embassy of Health

De video-installatie is onderdeel van de Embassy of Health en van 19 tot 27 oktober te vinden op het Ketelhuisplein (de grote kas) in Eindhoven. In de Embassy of Health komen gezondheidszorg, design, wetenschap en technologie samen. Meer informatie is te vinden op de website van de DDW.

Samenwerken aan innovatie in gezondheid en zorg

Máxima MC en het Fontys Centre of Expertise Health zijn trots op hun deelname aan ‘Caring is Sharing’. Samen richten we ons op innovatie in gezondheid en zorg. We onderzoeken hoe de kracht van design bijdraagt aan het herdefiniëren van gezondheid en het bevorderen van een gezondere samenleving. Door samen te werken, streven we ernaar voortdurend de grenzen te verleggen en te heroverwegen wat het betekent om iedereen een eerlijke kans te geven op een gezond leven.