17 april 2024

Nieuwe dialysemachine zorgt voor meer comfort op afdeling dialyse

dialysemachine

De afdeling dialyse heeft in totaal 30 nieuwe dialysemachines in gebruik genomen. De nieuwe machine biedt goede functionaliteiten, zodat we iedere dialysepatiënt een behandeling op maat kunnen bieden. De machine heeft onder andere BVM/UF-sturing, daarnaast gaan we in de toekomst ook werken met  Sodium Management en Access Flow Monitor.

Deze machine biedt veel gebruikersgemak voor patiënt en verpleegkundige. Zowel verpleegkundigen als patiënten hebben een belangrijke rol gespeeld bij de keuze. Een actieve rol voor onze patiënt staat hoog in het vaandel. De nieuwe dialysemachine is hiervoor uitermate geschikt. Het scherm is draai- en kantelbaar, heeft een duidelijke scherm voor gebruik, zodat de patiënt het deels zelf kan bedienen of dialysegegevens kan bekijken. De ‘oude’ machine wordt nu al door enkele patiënten zelf opgebouwd, bij de nieuwe machines is dit nog gemakkelijker.

En ook de verpleegkundige ervaart de voordelen. Door een cassette in de machine is het handmatig vastdraaien van slangetjes nu echt verleden tijd. De hypermoderne techniek van de cassette zorgt er eveneens voor dat er meer tijd overblijft voor de directe patiëntenzorg. Daarnaast is de nieuwe machine ook nog eens een stuk duurzamer. In deze tijd ook niet onbelangrijk.

In Máxima MC blijven we naast onze standaard online dialysebehandelingen ook HDF-online (hemodiafiltratie) post-predilutie uitvoeren. Voor onze patiënt, maar ook voor gast patiënten die in de regio van een vakantie willen genieten.

Kortom met de nieuwe apparaat kunnen we ook weer jaren vooruit.