Striae

Striae ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar wordt getrokken. Het komt vrij veel voor en is onschuldig, maar de roodbruine verkleuring kan wel storend zijn. Striae kunnen op elk deel van de huid ontstaan dat een relatief snelle groei doormaakt, zoals de buik en borsten bij zwangerschap of de dijen, billen en borsten bij volwassenen.

Behandeling

Deze aandoening kan behandeld worden met behulp van lasertherapie. Een laser werkt heel selectief: De huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een korte prik, die naderhand warm aanvoelt.

Resultaat

Het resultaat van de behandeling ziet u ongeveer twee maanden na de laserbehandeling. Na één behandeling zal er doorgaans al resultaat zichtbaar zijn, maar over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig.

Lasertherapie

Op de polikliniek dermatologie van het Máxima MC is behandeling met verschillende lasers mogelijk in de veilige en beschermende omgeving van een topklinisch ziekenhuis.
Al sinds 1979 wordt lasertherapie toegepast voor huidaandoeningen. De afgelopen jaren heeft de lasertherapie veel ontwikkelingen doorgemaakt wat heeft geleid tot vele innovaties in laserapparatuur en behandeltechnieken. Er wordt gewerkt met vier verschillende lasers: een Pulsed Dye laser, een Gentle Yag, Alexandrite-laser en een KTP-laser. Deze lasers hebben een breed spectrum aan toepassingen voor huidaandoeningen.