15 november 2023

Martin Luirink met pensioen

Portretfoto-Martin-in-werkkleding-op-OK

Martin Luirink startte op 1 januari 2002 als anesthesist in Máxima MC. Dit was de eerste dag van de fusie van het oude St Joseph Ziekenhuis en het Diaconessenhuis tot Máxima MC. Met een hoop mooie ervaringen is het na 22 jaar Máxima MC nu tijd voor zijn pensioen. Luirink heeft altijd met veel inzet en plezier gewerkt aan onze organisatie. Op 1 november neemt Martin afscheid van MMC.  

Luirink volgde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam zijn opleiding tot basisarts en vervolgens volgde hij in Maastricht UMC+ de dubbele specialisatie tot anesthesist én intensivist. Vanaf 1997 startte hij zijn loopbaan als staflid in Maastricht UMC+, waar hij vijf jaar lang werkzaam was als anesthesist/intensivist.

Organisatiebelang voorop

In zijn carrière heeft Luirink altijd het organisatiebelang voorop gesteld. Als geen ander weet hij dat processen optimaliseren ongelofelijk belangrijk is. Luirink leverde tijdens zijn loopbaan een belangrijke bijdrage aan de organisatie en zette zich vanuit zijn rol als hoofd zorggroep OK/Dagbehandeling hiervoor in. Vanuit zijn rol heeft hij mede de fusie van de zorggroep OK/Dagbehandeling vanuit de beide aparte locaties vormgegeven. “Ik ben best trots op hoe de zorggroep OK/Dagbehandeling na de éénwording van 2009 een goede afdeling is geworden. Het is inmiddels al jarenlang een hecht team. Ook werken de anesthesisten en de snijdende vakken echt goed samen en dat is best bijzonder.”

Kinderanesthesie als specialisatie

Als anesthesioloog heeft Luirink de kinderanesthesiologie mee op de kaart gezet binnen MMC als belangrijk onderdeel voor het Vrouw Moeder Kind-centrum. De kwaliteit op gebied van anesthesie voor kinderen is hierdoor binnen MMC echt verbeterd en expliciet gericht op kinderen in het gehele zorgproces.

Pensioen

De afgelopen jaren heeft Luirink toegewerkt naar dit moment waarop hij gaat genieten van meer vrije tijd. Hij blijft wel actief. “Sport is een rode draad in mijn leven. Op dit moment ben ik aan het trainen om hopelijk opnieuw het wereldrecord indoorroeien terug te gaan pakken komend winterseizoen in Praag. Daarnaast heb ik me opgegeven bij de vrijwillige brandweer in Waalre en lijkt het me leuk om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.”