English

Maxima Medisch Centrum Veelgestelde vragen over MijnMMC

Veelgestelde vragen over MijnMMC

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over MijnMMC. Staat uw vraag er niet bij? Of heeft u een suggestie waarmee wij MijnMMC kunnen verbeteren? Laat het ons weten via dit formulier.    

 

Algemeen

  

Inloggen

   

Problemen bij het gebruik van MijnMMC

    

Veiligheid en privacy van MijnMMC

    

   

Algemeen

   

Wat kan ik doen met MijnMMC?

Met het digitale patiëntportaal MijnMMC kunt u bijvoorbeeld zelf uw afspraken inplannen en ook terugzien, nakijken welke medicijnen uw medisch specialist heeft voorgeschreven, uitslagen van onderzoeken terugzien en brieven van uw specialist aan uw huisarts nalezen. Moet u vóór uw bezoek al een vragenlijst invullen, dan kan dat eenvoudig thuis, via het portaal. Ook wijzigingen in uw gegevens, zoals een nieuw telefoonnummer, geeft u eenvoudig door via het portaal. Zo biedt het digitale portaal MijnMMC u meer inzicht in uw behandeling en biedt het u meer gemak.

 

Wat heb ik nodig om toegang te krijgen tot MijnMMC?

Om in te loggen heeft u een geldig DigiD nodig, met sms-functie. U heeft dus ook een mobiele telefoon nodig, om de sms te kunnen ontvangen.

DigiD is uw digitale legitimatiebewijs. Heeft u nog geen DigiD? Of heeft u wel een DigiD maar nog zonder sms-functie? Dan kunt u die aanvragen via www.digid.nl.

Ook moet uw identiteit zijn vastgesteld bij Máxima Medisch Centrum, dit houdt in dat u bij ons geregistreerd bent als patiënt.

Heeft u zich nog niet gelegitimeerd bij de inschrijfbalie van MMC? Dan kunt u dit bij uw eerstvolgende bezoek doen.

 

Ondersteunt MijnMMC alle browsers?

MijnMMC werkt het beste als u gebruik maakt van Internet Explorer 8 of hoger of van Firefox 17.0.1 of hoger.

 

Kan ik ook met mijn mobiele telefoon of tablet inloggen op MijnMMC?

Momenteel is het nog niet mogelijk om met een mobiele telefoon of tablet toegang te krijgen tot MijnMMC. We blijven MijnMMC verder ontwikkelen en bieden deze mogelijkheid in een later stadium aan.

 

Hoe ver terug gaat het elektronische patientendossier?

Afspraken, opnamen, operaties en laboratoriumuitslagen gaan terug tot 2002. Overige verslagen en brieven vanaf 11 juni 2014 zijn ook zichtbaar in het portaal.

 

Inloggen

    

Hoe kan ik inloggen op MijnMMC?

Ga naar www.mmc.nl en klik op de MijnMMC-knop (rechtsboven). Klik op de link naast het DigiD-logo en vul uw DigiD-gegevens in (gebruikersnaam en wachtwoord). U heeft nu toegang tot uw gegevens en de andere mogelijkheden die het portaal u biedt.

 

Wat houdt de sms-functie in?

De sms-functie is een extra controle om uw identiteit vast te stellen. Het werkt als volgt: nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, ontvangt u op uw mobiele telefoon een code per sms. Deze vult u vervolgens in op het DigiD scherm.

De sms-functie kunt u gelijktijdig met uw DigiD aanvragen of later via Mijn DigiD.

 

Ik heb problemen met inloggen, wat kan ik doen?

De meest voorkomende problemen zijn:

 • U logt in met uw eigen DigiD, om gegevens van uw partner of kind op te vragen. Dat kan niet. U kunt alleen inloggen met de DigiD van de patiënt.
 • U werkt op een MAC-computer met webbrowser Safari. Gebruik dan een andere webbrowser, MijnMMC werkt niet op Safari.
 • Mogelijk voldoet uw browser en/of besturingssysteem niet aan de nieuwste minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden.
  Hebt u bijvoorbeeld een computer met Windows  Service Pack 2 (SP2)? Dan krijgt u een foutmelding bij het inloggen. U moet de computer dan updaten met Service Pack 3 (SP3).
  Meer weten?
  Op de website van Logius staat een tabel, met de minimale eisen waaraan browsers en besturingssystemen moeten voldoen om in te loggen via DigiD (PKIoverheid G2-certificaat).

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met afdeling patiëntencommunicatie via telefoonnummer (040) 888 94 72.

 

Kan ik inloggen om een vragenlijst voor mijn partner in te vullen?

U kunt alleen inloggen met de DigiD van de patiënt. Als u een vragenlijst voor uw partner of familielid wilt invullen, kan dat alleen als u inlogt met de DigiD van uw partner of familielid.

 

Hoe log ik in voor mijn kind?

Wanneer MijnMMC gebruikt wordt voor uw kind, dan moet uw kind inloggen met zijn eigen DigiD. De gegevens van uw kind in het elektronisch patiëntendossier zijn namelijk gekoppeld aan zijn burgerservicenummer. Iedereen die een burgerservicenummer heeft en ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) kan DigiD aanvragen. U kunt DigiD aanvragen via www.digid.nl/aanvragen/.

 

 

Problemen bij het gebruik van MijnMMC

   

Ik had een e-mail van MijnMMC moeten krijgen, maar ik kan de e-mail nergens vinden. Hoe komt dat?

 • Het kan zijn dat e-mails van MijnMMC in uw Spam (ongewenste e-mail) terecht komen. Kijk in uw mailbox dus bij ‘Spam’ als u de e-mail van MijnMMC niet hebt ontvangen.
 • Misschien heeft u het automatisch ontvangen van e-mail via MijnMMC uitgeschakeld. Kijk dan bij uw persoonlijke gegevens in MijnMMC.nl. U vindt uw persoonlijke gegevens onder ‘Mijn gegevens’, links in de blauwe navigatiebalk.
 • Misschien is uw e-mailadres nog niet gecontroleerd. Dit kunt u nakijken bij uw persoonlijke gegevens in MijnMMC.nl. U vindt uw persoonlijke gegevens onder ‘Mijn gegevens’, links in de blauwe navigatiebalk. Is uw e-mailadres nog niet gecontroleerd, dan ziet u een rood vlak met een waarschuwingsbord onder uw e-mailadres. Volg de instructies in dit rode vlak om uw e-mailadres te laten controleren.

 

Ik heb problemen met het gebruik van het portaal, wat kan ik doen?

Neem contact op met afdeling patiëntencommunicatie via telefoonnummer (040) 888 94 72. Zij helpen u verder.

 

 

Veiligheid en privacy van MijnMMC

   

Hoe zit het met de veiligheid en vertrouwelijkheid van mijn gegevens?

Máxima Medisch Centrumgaat op een veilige manier met uw digitale gegevens om. We voldoen aan de normen voor het uitwisselen van medische gegevens op internet. Toch blijft er altijd een klein risico dat buitenstaanders het systeem binnendringen en toegang krijgen tot deze gegevens.
U kunt zelf ook bijdragen aan de veiligheid, door uw computer veilig te houden. Tips hiervoor vindt u op: www.digid.nl/veiligheid/

Handel zelf veilig en verantwoord!

 • Log uit op het moment dat u MijnMMC niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser. 
 • Bewaar uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord op een veilige plek.
 • Sla uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dit betekent namelijk dat iedereen die toegang heeft tot uw computer, ook uw naam en wachtwoord kan vinden.
 • Gebruik een screensaver, zodat voorbijgangers uw gegevens niet direct zien als u even weg bent van uw computer.
 • Gebruikt u een draadloze verbinding met uw internetmodem of router, zorg er dan voor dat deze apparatuur beveiligd is met encryptie. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen.

De gegevens die u invoert in MijnMMC worden opgenomen in het elektronisch patiëntendossier. Net als bij het huidige papieren dossier is het privacyreglement van toepassing bij het gebruik van het patiëntenportaal MijnMMC.

 

Wat gebeurt er als ik ben ingelogd en opeens iets anders moet doen?

Als u geen gebruik maakt van MijnMMC wordt u na 15 minuten automatisch uitgelogd.

 

Privacy en dossiervoering

Elke keer als u inlogt, wordt dit geregistreerd. We doen dit alleen om te meten hoe vaak MijnMMC wordt gebruikt. De gegevens die u invoert in MijnMMC worden opgenomen in het elektronisch patiëntendossier. Net als bij het huidige papieren dossier is het privacyreglement van toepassing.

Al onze medewerkers hebben wettelijk de plicht tot geheimhouding van uw persoonsgegevens. Uitsluitend uw behandelend arts, uw huisarts en andere zorgverleners die direct bij uw behandeling betrokken zijn, hebben inzage in deze gegevens. Alleen met uw schriftelijke toestemming mag informatie over u verstrekt worden aan derden.
In ons privacyreglement staat omschreven hoe wij omgaan met uw gegevens. Een exemplaar van dit reglement is verkrijgbaar bij de afdeling patiëntencommunicatie: patientencommunicatie@mmc.nl

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: