English

Maxima Medisch Centrum Patiënten In het ziekenhuis Beleef het ziekenhuis in 360°

Beleef het ziekenhuis in 360°

 

Een levensechte beleving van je ziekenhuisbezoek/behandeling

Als eerste ziekenhuis ter wereld gaat Máxima Medisch Centrum patiënten met 360° video’s voorbereiden op behandelingen. Met een virtual reality bril beleef je de medische voorlichting in 360 graden. Het zorgt voor een levensechte beleving, waarin je al vóór de behandeling te zien krijgt wat je in het ziekenhuis te wachten staat.

Zo is er een bevalling via de keizersnede voor aanstaande moeders en kinderen kunnen zien hoe gips afgezaagd wordt. Het voelt alsof je erbij bent, in de operatiekamer of de gipskamer.

 

Er wordt een unieke ervaring gecreëerd, volledig aangepast op de moderne informatiebehoefte van patiënten. Deze realistische beleving geeft meer controle en vertrouwen waardoor de angst vermindert. Je kan realistische virtuele ervaring overal, dus ook gewoon thuis beleven. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een speciale bril (virtual reality viewer). Op de bril speel je de speciale Infor-Med app af die je in je App-store kunt downloaden. Door de bril op te zetten, beleef je de medische voorlichting in 360 graden virtual reality.

 

Met technische ondersteuning van de Health Innovation Campus, Brainport Development en Visyon360 werd onlangs de eerste virtual reality video gelanceerd die kinderen in het Máxima voorbereidt op bloedprikken. Inmiddels zijn er meerdere video’s gemaakt over behandelingen waar veel patiënten angstig voor zijn: een keizersnede of gips afzagen bij een kind. Ook zijn er video’s ter voorlichting, zoals over abnormaal vaginaal bloedverlies bij vrouwen en liesbreukoperaties waarvoor in MMC veel aandacht is.

 

Download de Infor-Med app

U kunt de beschikbare 360 video’s nu bekijken via de app infor-med

   

Downloaden op smartphone of tablet

  • Ga naar de App Store, Google Play of de Microsoft Store en zoek op 'Infor-Med
  • Kies rechtsonder ‘infor-med library’ en klik vervolgens op het logo van Máxima Medisch Centrum. Vervolgens kunt u de 360 video naar keuze bekijken.

 

Download via App Store

Download in Google Play

  

Of bekijk de video's hier:

   

      

    

  

   

   

  

   

 

Bekijk de video's

Download de Infor-Med app

En bekijk de 360 video’s

Downloaden op smartphone of tablet

 

>> Naar het nieuwsbericht

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: