English

Historie

1 januari 2002 was niet alleen de eerste dag van het nieuwe jaar, maar ook de eerste dag van Máxima Medisch Centrum. Een nieuw fusieziekenhuis op twee locaties, te weten locatie Eindhoven en locatie Veldhoven. Ontstaan uit de fusie tussen twee oude, bekende ziekenhuizen: het Diaconessenhuis in Eindhoven en het Sint Joseph Ziekenhuis in Veldhoven.

Bekijk hier oude foto's.

Door deze fusie is een ziekenhuis ontstaan met een omvang die het mogelijk maakt om de kwaliteit van de zorg in de regio te handhaven en op een aantal punten te verbeteren. Door onze krachten te bundelen kunnen we niet alleen een breed pakket aan basiszorg blijven bieden, maar ook meer subspecialisaties in huis ontwikkelen. Ook hebben we mede hierdoor onze topklinische functies kunnen behouden en uitbreiden.

Sinds 1 september 2008 zijn de locaties van Máxima Medisch Centrum opnieuw ingedeeld:

 

  • locatie Eindhoven is dé locatie voor poliklinieken, planbare zorg, zorgcentra en dagbehandeling
  • locatie Veldhoven is dé locatie voor poliklinieken, complexe operaties, intensieve zorg voor vrouw, moeder en kind, intensive care en spoedeisende hulp (SEH).

Hierdoor stemmen we de medische zorg nog beter af op de wensen van onze patiënten. We plannen afspraken en behandelingen zoveel mogelijk op één dag. Patiënten hoeven minder vaak terug te komen en zijn snel weer thuis.

MMC Eindhoven Ziekenhuis
E-mail de webmaster

Meer MMC websites: