English

Maxima Medisch Centrum Over MMC Nieuwsoverzicht Specialisten Máxima Medisch Centrum leren kinderen over kanker

Specialisten Máxima Medisch Centrum leren kinderen over kanker

3 Juni 2016

Kanker heeft veel impact op kinderen en vaak roept het vragen op. Om antwoord te krijgen op al deze vragen gaven onlangs drie specialisten van MMC: oncoloog Wouter Dercksen, oncoloog Lidwine Tick en verpleegkundig specialist Lian Sweegers, les over de ziekte op de St. Janschool in Duizel.

 

   

De specialisten van MMC werken samen met Team KING. Team KING helpt basisscholen kanker bespreekbaar te maken in de klas. Daarnaast laten ze kinderen zelf hun steentje bijdragen aan de bestrijding van kanker door het organiseren van sponsorlopen of markten. 

Team KING werkt samen met meerdere specialisten van Máxima Medisch Centrum aan voorlichting, onderzoek en toepassing van nieuwe middelen.

 

Onderzoek  

Het geld dat opgehaald wordt door Team KING gaat naar het Máxima Oncologisch Centrum (MOC), waar specialisten onderzoek doen naar nieuwe methoden voor de behandeling van kanker. Sinds 2010 hebben al meer dan 150 patiënten deelgenomen aan diverse onderzoeken en studies, waardoor zij medicijnen konden krijgen die beter werken, maar die pas over een aantal jaar standaard verkrijgbaar zijn.

 

MOC

In Máxima Oncologisch Centrum worden vrijwel alle vormen van kanker behandeld. Het is een van de grootste afdelingen op het gebied van kanker in de regio. Het MOC is gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker en bevat het grootste borstcentrum van Nederland. Het MOC streeft naar een snel diagnose- en behandelproces waardoor de patiënt een zo kort mogelijke periode van onzekerheid heeft.

 

 

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: