English

Maxima Medisch Centrum Over MMC Nieuwsoverzicht Máxima Medisch Centrum ontvangt subsidie van Fonds NutsOhra

Máxima Medisch Centrum ontvangt subsidie van Fonds NutsOhra

19 mei 2016

Maxima Medisch Centrum heeft van het programma Klein Geluk van Fonds NutsOhra een subsidie ontvangen om de techniek VisitU beschikbaar te maken voor patiëntjes van de kinderafdeling van het Vrouw Moeder Kind-centrum. VisitU is een mobiele, interactieve live geluid- en beeldverbinding tussen patiënten en hun dierbaren. Door een Virtual Reality bril beleeft de patiënt de thuissituatie als levensecht.

  

  

Patiënten zijn kwetsbaar op het moment dat ze in het ziekenhuis liggen en hebben op dat moment  een grote behoefte aan contact met dierbaren én de mogelijkheid om het dagelijkse leven te kunnen voortzetten. Met de huidige hulpmiddelen zoals skype en facetime, de vaak verre reisafstand naar het ziekenhuis en/of het drukke (gezins)leven is dit échte (gevoels)contact niet mogelijk.

VisitU zorgt ervoor dat de patiënt live de beleving heeft weer thuis te zijn en zijn leven kan voortzetten. VisitU is een mobiele, interactieve live geluid- en beeldverbinding tussen patiënten en hun dierbaren thuis. Door een Virtual Reality bril beleeft de patiënt de thuissituatie als levensecht, wordt een liveverbinding gemaakt met een 180-gradencamera thuis, alsof hij/zij letterlijk aanwezig is. Deze nieuwe manier van communiceren verstevigt de emotionele band met dierbaren en draagt bij aan een prettig ziekenhuisverblijf.

   

Namens Máxima Medisch Centrum bedanken we Fonds NutsOhra hartelijk voor deze subsidie waarmee we dit mogelijk kunnen maken voor onze patiënten.

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: