English

Maxima Medisch Centrum Over MMC Nieuwsoverzicht Bestuurder MMC ontvangt honderdste accreditatie NVZD

Bestuurder MMC ontvangt honderdste accreditatie NVZD

6 oktober 2016

Christianne Lennards

  

  

Christianne Lennards, bestuurder bij Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven en Veldhoven, is de honderdste bestuurder die een accreditatietraject heeft doorlopen. Vandaag zal zij het bijbehorende certificaat ontvangen uit handen van directeur-generaal Curatieve Zorg Bas van den Dungen.

  

‘De raad van bestuur van MMC bestaat uit drie leden. Wij hebben ervoor gekozen om gezamenlijk dit traject in te gaan. Ik ga ervan uit dat we eind dit jaar alledrie zijn geaccrediteerd,’ aldus Lennards. 

  

In de accreditatie die is opgezet door de vereniging voor zorgbestuurders NVZD wordt getoetst of de bestuurder kan reflecteren op zijn of haar handelen en of de reflectie omgezet kan worden in ander gedrag als dat nodig is. Met de accreditatie wil de vereniging laten zien dat zorgbestuurders hun professionaliteit verbeteren en dat ze zich toetsbaar opstellen. Minister Schippers zei eerder dat jaar in de Kamer dat ze verwacht dat binnen drie tot vijf jaar ongeveer duizend zorgbestuurders geaccrediteerd zijn. Ook komt er een openbaar accreditatieregister.

  

Lees het hele verhaal op: https://www.zorgvisie.nl/Kwaliteit/Nieuws/2016/10/Honderdste-accreditatie-NVZD/

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: