English

Samenwerking Máxima Medisch Centrum en Van Abbemuseum

Het Máxima Medisch Centrum en het Van Abbemuseum besloten in 2011 om kunst op verschillende manieren te integreren in het alledaagse leven van het ziekenhuis. Het museum en het medisch centrum gingen hiermee een langdurige verbintenis aan met als doel kunst centraal te stellen in de communicatie met de patiënt en bezoeker. Beide instellingen zijn van mening dat kunst bijdraagt aan een prettige omgeving voor patiënten,bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Kunst kan een belangrijke rol spelen om mensen te laten nadenken, verwondering op te roepen of gewoon voor prettige afleiding te zorgen. Het bevordert het genezingsproces van patiënten. Naast het realiseren van kunstwerken in en voor het ziekenhuis, zullen patiënten en bezoekers steeds op nieuwe wijze geïnformeerd worden om zo de interactie met de kunst te stimuleren.

   

Máxima Medisch Centrum

Het Máxima Medisch Centrum is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant, en bestaat uit twee vestigingen. Een in Eindhoven, de ander in Veldhoven. Met ruim 3.000 medewerkers biedt het Máxima Medisch Centrum jaarlijks zorg aan ongeveer 500.000 patiënten in de regio Eindhoven. Het ziekenhuis vindt het creëren van een gastvrije en sfeervolle omgeving voor patiënten en bezoekers van groot belang. Iedereen die het Máxima Medisch Centrum binnenstapt, kan onmiddellijk ervaren dat het ziekenhuis het welbevinden van de mens centraal stelt.

   

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 2700 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling. Vragen op het gebied van kunst en samenleving stelt het museum op een experimentele manier aan de orde. De samenwerking met Máxima Medisch Centrum maakt op vanzelfsprekende manier onderdeel uit van de publieke programmering van het museum, dat als doel heeft een breed publiek buiten de muren van het museum te bereiken.

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: